Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 93
Авторов: 0
Гостей: 93
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Автор: Savanarola
Осінь… спокій… довбаний спокій, він тримає нас вдома і не випускає на вулицю з дощем… я захворів ,така бридка хвороба… болить лише вухо, а виснажується все тіло…

            Такий стан чомусь примусив задуматись не над смислом буття, не над смислом і метою кохання, не загнав у глибокий депрес, а просто захотілось подумати про всевишніх, про їх слуг, про себе…

            Цікава штука – міфологія, дісно, цікава… дуже багато людей дурять себе, що вірять в це, а насправді просто цим цікавляться і захоплюються, можна додумати масу всього свого, уявляти творця як щось казкове, себе як частинку цього казкового, буквально розписувати і продумувати етапи творіння всесвіту… «І взяв Бог кору кокоса і зробив зулусів»… Може, маячня, але цікаво… християнство… це цікаво… особливо, перша частина – Старий Заповіт… янголи, добрі, злі, падші, вірні, охоронці, головні, з крилами, мечами, в білих одежах, обідрані, зі смолою на крилах, з рогами, копитами… а чому ми все розділяємо на хороше й погане? Може, є такі ангели з копитами й білими крилами, в обдертих одежах з білими рогами та срібними копитами, з білою шерстю, що вкриє подобу людського тіла, вони літають у просторі й не роблять ні добра, ні зла, просто донощики… запрограмовані на доноси, як і всі янголи, вони запрограмовані, одні запрограмовані на добро, інші – на зло, вони тупо виконують свою програму… гиги… штучний інтелект… був один янгол, що мав право обирати, тепер він очолює 150 мільйонів янголів, яких підкорив своїй силі ,силі зла… стоп… а невже він обов’язково злий, він же пав вже давно, може ,він покаявся? Думаю, ні… а якщо так, то невже люди злі по своїй натурі, невже їх ніхто не спокушає на зло? Все-таки буду вірити, що той янгол не покаявся і він натикає на зло всіх людей і робить з них злих… а добрі янголи .яка з них користь??? Вони спокушають людей на добро? Що ж, поведінка людини – результат маніпуляцій і вічної боротьби двох янголів? Злого і доброго… хм… треба помислити, ну як? Це тоді вбиває весь смисл добра і весь смисл добра, тоді це доказує, що існує чисте зло і чисте добро у душах й основах відповідних янголів, як же це ницо… що ж це може значити? У людини немає свідомості? Ми не можемо обирати, що нам робити? Нами маніпулюють янголи? Я розчаровуюсь у собі, у всіх своїх успіхах… невже, все, що я зробив доброго – це не моя заслуга? Невже, всі мої падіння – це не моя вина? Невже ,я – нейтральний???!!! Я – ніщо? Звичайне м'ясо?   Але ж я можу піддаватися добру і злу лиш тоді, коли живу у суспільстві, правда? Яке я можу чинити зло, якщо буду жити в пустелі або в лісі? Нічого не приходить в голову, тоді виходить, що янголи добра і зла – це додатки до людей, що допомагають жити серед людей… а якби не було янголів, то люди жили б у мирі й спокої, не було б війни, любові, ненависті? Люди були б протонами… протосами і протонами, вибач, за каламбур…

            Ти бачив янгола? Ти бачив чорта? Я не бачив…

© Savanarola, 12.10.2008 в 21:08
Свидетельство о публикации № 12102008210844-00080445
Читателей произведения за все время — 107, полученных рецензий — 0.

Оценки

Голосов еще нет

Рецензии


Это произведение рекомендуют