Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

"Последнее время"
© Славицкий Илья (Oldboy)

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 54
Авторов: 0
Гостей: 54
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Автор: Контеса
АКО БЯХ АНГЕЛ

ПРИКАЗКА ОТ НЕБЕТО

”Пътуват русалки в древна сага епична,
от която епистоли изпращат.
Битие, ранено от стрела космична
донася дихание на Серафими.
Чувам как чудно пърхат крилата им,
съзирам в очите тъжнотата им,
която изпепелява мигът земен.”
Из ”Послание”
Теомира – Десислава Петкова

Колко е вълшебно Небето със своя вечен Мир!
В неговите чудни пространства живеят всички добри Ангели. Тези благородни създания никога не са били причина за избухването на чудовищни войни, създаването на непоносима и зла експлоатация, ужасяваща бедност, грозни шантажи от всякакво естество и корупция.
Самото понятие ”престъпление” за Ангелите винаги е било, е и ще бъде пълна абстракция.
Щом Всевишният ме превърне в част от Ангелската хармония, аз ще бъда една светла Планета, която непрестанно ще се моли за Земята и нейните грешни обитатели.
Още преди да се родя и след това съм знаела, че след като абсолютният Мир съществува в Небесните простори, то задължително ще съществува и на Земята. Човеците са длъжни да живеят в Мир, Правда и Любов, защото само по този начин ще съхранят неосквернени сърцата и помислите си.
Мирът е свързан с единството на духовния и материален Свят :”Един за всички и всички за един!”, както се заклеваха преданите мускетари.
Ще науча всеки човек, че Иисус Христос е Белият Рицар на Мира и че мъдростта от Йешуа е Мирна.
Единствената сила, която изпраща Мира е Господ.
Моята ”Азбучна молитва” за Света никога няма да погине, а ще го спаси и съхрани завинаги от всяко зло обстоятелство, от всяка напаст, нещастие, скръб или нужда.
И най-голямото пътешествие е започнало само с една крачка, и земната цивилизация ще я направи, колкото и невъзможен да и изглежда този подвиг. Божията ръка е пълна с благоволение и белозарна милост.
Напастите ще бъдат унищожени от светлодивния Небесен Свят.
"Елои, Елои, Лама Савахтани?"
Нима Хомосапиенс всеки миг ще се лута в позора на греха и бездната на безпътието? Победата над злото няма да е кауза пердута а реалност, която ще се извоюва с духовни, а не с плътски средства.
Човечеството може да се изцери от всяка болест, която е дошла поради грозен грях. Всяко живо същество ще бъде пример на добротворение, ръководено от Словото и Светия Дух.
Хората няма да битуват като беззащитни восъчни статуи,подвластни на всеки природен и сатанаилски каприз, а като частици от безсмъртния Ренесанс на Вярата, победила Света.
Грехът никога няма да оковава в погубващо робство душите, които ще се отрекат от себе си и ще последват Спасителя, за да победят с кръвта на Агнето и с Божия Дух.
Победителите на тленността ще вкусят от дървото на живота, няма да бъдат повредени от втората смърт, ще получат от скритата мана, ще се облекат в бели дрехи, ще получат власт над народите, ще бъдат стълб в Божия храм и ще седят на Божия престол.
Всеки човек трябва да започне и да свърши деня с Молитва. Прогласът към Сакралното слово ще поучи и вдъхнови.
Високо, високо до Ангелската белочудна симфония и феерия на прекрасното. Неверието е светотатство на съвестта. Мойсей не прие нито слава, нито пари.
Ако млъкнат човеците, ще заплачат птиците и ще Ви покажат празния гроб.
Ще чуете молитвата в Гетсимания и ще тръгнете устремени по белозарната Виа Долороса.
Последен досег със смъртта на безчестието и най-голямата страст – страха.
Божеството ще изцери всяка немощ и ще прокуди всяко предателство.
Новият живот ще преобрази Планетата, която изнемогва от недъзи и тогава хората ще са Ангели.
Небе в Небе се възвисява в Рая на новата епоха.


ТЕОМИРА – ДЕСИСЛАВА ПЕТКОВА

© Контеса, 10.10.2008 в 13:44
Свидетельство о публикации № 10102008134438-00080172
Читателей произведения за все время — 150, полученных рецензий — 0.

Оценки

Голосов еще нет

Рецензии


Это произведение рекомендуют