Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

"Последнее время"
© Славицкий Илья (Oldboy)

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 67
Авторов: 0
Гостей: 67
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Мерзость и мрак запустенья,
только, молитвой горя,
не повторяйте затменья -
не предавайте Царя!

Он от народа России
не отрекался, любя,
в славе небесной и силе,
царственной кровью скрепя

Наше безсмертное братство,
узы - земным не чета, -
он вдохновляет держаться
всех, возлюбивших Христа.

Что бы с экранов не лили
дьявола слуги на нас, -
с нами небесные силы,
с нами Божественный глас.

С нами святые молитвы.
Так убоимся кого?!
Сердце, познавщее битвы,
знает Отца своего.

Благослови же нас, Боже!
Встань, обескровленный край!
Нам в испытаньях поможет
Царь наш святой Николай.

26.10.07

19 мая  2008г. - 140-летие со дня рождения святого Царя-мученика Николая.

Акафист царю мученику Николаю II

Кондак 1

Избранный от рождения страстотерпче и Христовой любви воплощение, воспеваем ти похвальная, яко паче всего отечество возлюбившему, ты же, яко имеяй дерзновение ко Господу, просвети омраченныя умы и сердца наша, да зовем ти: радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Икос 1

Ангелов Творец посла тя земле Российстей, яко ангела незлобия и вразумления к народу твоему, тя бо избра по образу Сына Своего Единороднаго в жертву искупления за грехи людские, мы же, дивящеся таковому от тебе промышлению Вседержителя, с умилением вопием ти:

Радуйся, Христе уподобление! Радуйся, жертво всесожжения! Радуйся, Российских царей украшение! Радуйся, незлобия и всепрощения образ подавый! Радуйся, обидимых неложное упование! Радуйся, веры нерушимое основание! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 2

Видяши Всеблагая Богоматерь во уделе Своем страну нашу мерзостию растления оскверняемую, избра тя от рождения, яко чистейшаго, Руси бо очищение, да вси надгробное рыдание тебе творим песнь: Аллилуиа.
Икос 2

Разум предвечный предуведе тя ко спасению и житию твоему преобразование Иова Многострадальнаго, рождение твое и память праведника сочетавая. Мы же, грехи и беззакония наша поминающе, с трепетом сердечным и сокрушением душевным вопием ти сице:

Радуйся, хулы и напасти от народа твоего претерпевый! Радуйся, веру до конца сохранивый! Радуйся, образе кротости! Радуйся, светильниче правды! Радуйся, правило смирения! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 2

Сила Вышняго осени тя, Боговенчанне Николае, лжемудрствующу западу вразумление противоратное соделовавшаго, да мир Богу возопиет: Аллилуиа.
Икос 3

Имея тщание о вразумлении заблудших, поревновал еси благоверный Царю: храмов созиданию, мощей святых угодников Божиих прославлению, просвещения христианскаго насаждению и обездоленных от насилия ограждению, да мир христианский вопиет ти таковая:

Радуйся, святителя Николая на земли соимените! Радуйся, преподобнаго Серафима на небеси сомолитвенниче! Радуйся, православия насадителю! Радуйся, света Христова носителю! Радуйся, терпения христианскаго учителю! Радуйся, православным христианом заступниче! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 4

Бури безумия и злоречия не убоялся еси, страстотерпче Николае, егда согласие со враги на пагубу отечества отвергл еси, злохуления, заточение и умерщвление претерпев, вопия Богу Вседержителю: Аллилуиа.
Икос 4

Слышаще державы российский настроение и видяще христиан раззорение, молился еси, не преставая, да спасет Всеблагая Русь православную. Сего ради вопием ти:

Радуйся, молитвы кадило благовонное! Радуйся, лампадо веры неугасимая! Радуйся, буйствующих кротостию вразумление! Радуйся, неутешных в скорбех утешение! Радуйся, небесных благ любителю! Радуйся, правды ревнителю! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 5

Боготочная звезда россияном в разсеянии сущым явился еси, Царю Николае, от имени твоем во едино их собирая и путь Христов к возрождению земли Российстей показуя, да поют ангелы песнь от кающихся грешницех: Аллилуиа.
Икос 5

Видя, яко кротость и смирение твое ничтоже успевает, все упование на Пречистую возложил еси и в руце Вседержителя всего себе предал еси, да и безумныя вразумит во еже пети тебе:

Радуйся, гордыни победителю! Радуйся, венца небеснаго носителю! Радуйся, немощных стено необоримая! Радуйся, гордых вразумителю! Радуйся, к людем своим любовь преизобильная! Радуйся, за Русскую землю жертва усердная! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 6

Проповедуют концы вселенныя славу твою, во всю землю изьще слово твое, яко несть тоя жертвы, юже не принеся бьгх за благо отечества моего, научая тем люди твоя благодарственно пети Богу: Аллилуиа.
Икос 6

Возсиял еси паче солнца земле Российстей, Царю Николае, православному народу заступление даже до смерти явивый, да вси ко Христу обращаются и к тебе прибегают. Сего ради воспеваем ти таковая:

Радуйся, свете от востока исшедый! Радуйся, образе Царем православным! Радуйся, правды сияние неистощимое! Радуйся, кротости светило незаходимое! Радуйся, грешников отчее вразумление! Радуйся, праведников усердное прославление! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 7

Хотяй веру православную на земли утвердити, подвигнул еси все царство твое на заступление обидимыя страны Сербския, да вси вопиют Богу: Аллилуиа.
Икос 7

Новаго тя Ноя, строителя спасения народу российскому яви Господь, да вся труды твоя поминающе, непрестанно воспеваем ти сицевая:

Радуйся, Российскаго корабля водителю! Радуйся, славян в бедах утешителю! Радуйся, Сербстей стране заступление! Радуйся, россиян окормление! Радуйся, христианских добродетелей насадителю! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 8

Странное чудо видим на тебе, Николае, десницею Всевышняго многажды спасаему, со чады же и сродники мученическим венцем венчаему, да Богу Промыслителю всяческих вопием: Аллилуиа.
Икос 8

Весь еси всем христианом заступник явился еси, Богоизбранне Николае, сугубое заступление народом славянским показуеши, на похвалу подвизая пети тебе:

Радуйся, защито обидимых! Радуйся, вразумление обидящих! Радуйся, скорбных прибежище! Радуйся, гонимых заступниче! Радуйся, в житии твоем миротворче. Радуйся, по убиении твоем христианом поборниче! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 9

Всякими чудесы яви Господь благоволение Свое российским людем, дондеже преогорчиша Господа зело, но тобою к покаянию призываемы, купно воспоим Богу: Аллилуиа.
Икос 9

Ветии многовещании, яко рыбы безгласнии, не возмогут возрещи высоту твоего терпения, мы же глубину падения нашего созерцающе, в сокрушении духа взываем:

Радуйся, терпение необоримое! Радуйся, верносте христиан непоколебимая! Радуйся, гордыни сокрушение! Радуйся, безумных умудрение! Радуйся, образ верным в житии и мученической кончине давый! Радуйся, за грехи земли своей пострадавый! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 10

Спастися хотяй всем человеком, иже на крови мучеников Своих Церковь основавый, сердцеведец Христос положи тя, страстотерпче Николае, во основание новыя храмины державы Российския, да вси в ней сущия вопиют Богу: Аллилуиа.
Икос 10

Стена еси всем к тебе с верою прибегающим и необоримое ограждение миру православному еси, научая вся верныя славити тя сице:

Радуйся, на земли небесных явление! Радуйся, оскудевающих добродетельми восполнение! Радуйся, заре в земли Российстей возсиявшая! Радуйся, реко, вся пределы ея напитавшая! Радуйся, смиренномудрия учителю! Радуйся, веры и любви насадителю! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 11

Пение Пресвятей Троице даже до смерти приносяще, течение скончал еси и веру соблюл еси, еюже вся православныя христианы подвизаеши пети: Аллилуиа.
Икос 11

Светодателем послан быв земле нашей, яко агнец непорочный, полагаешися во искупление грех наших, да вси непрестанно тя славим:

Радуйся, Боголюбезная жертво! Радуйся, любвеобилие неистощимое! Радуйся, верности Христовы похвало! Радуйся, всеяние духа незримое! Радуйся, зерцало премудрости! Радуйся, ненадеющихся надеждо! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 12

Божественная благодать, немощная врачующи, предуведе тя, яко врачевство неистощимое владомым твоим, вопиющым Богу: Аллилуиа.
Икос 12

Поюще страдания твоя, Cтpaстотерпче Николае, поклоняемся терпению твоему, яко силе Всемощныя Троицы явльшейся на тебе, да вси согласно вопием:

Радуйся, возлюбленное чадо Христово! Радуйся, непорочная чада твоя и верныя слуги ко Христу приведый! Радуйся, Царице праведною и мученицею быти пособствовавый! Радуйся, народ твой истине наставивый! Радуйся, отечества чести не посрамивый! Радуйся, Царствие Небесное стяжавый! Радуйся, Николае, Боговенчанный Царю и великий страстотерпче!
Кондак 13

О пречудный и преславный страстотерпче Царю Николае, призри на царство твое земное и люди твоя всякаго бо ответа от гресех наших недоумеем, и умоли Вседержителя, да не внидет в суд с нами, но сподобит ны непрестанно воспевати: Аллилуиа.

(Сей кондак глаголи трижды, посем икос 1 и кондак 1.)


Молитва святому Царю мученику Николаю II

О святый страстотерпче Царю мучениче Николае, Помазанника Своего тя Господь избра, во еже милостивно и право судити людем твоим и хранителем Царства Православнаго быти.

Царское служение сие и о душах попечение со страхом Божиим совершал еси. Испытуя же тя, яко злато в горниле, скорби горькия Господь ти попусти, якоже Иову Многострадальному, последи же престола Царскаго лишение и мученическую смерть посла ти. Вся сия кротко претерпевый, яко истинный раб Христов, наслаждаешися ныне вышния славы у Престола всех Царя, купно со святыми мученики: святою Царицею Александрою, святым отроком Царевичем Алексием, святыми Царевнами Ольгою, Татианою, Мариею и Анастасиею и с верными слуги твоими, таже со святою мученицею княгинею Елисаветою и со всеми Царственными мученики и святою мученицею Варварою.

Но яко имея дерзновение велие у Христа Царя, Егоже ради вси пострадаша, моли с ними, да отпустит Господь грех народа, не возбранившаго убиение твое, Царя и Помазанника Божия, да избавит Господь страждущую страну Российскую от лютых безбожник, за грехи наша и отступление от Бога попущенных, и возставит престол Православных Царей, нам же подаст грехов прощение, и на всякую добродетель наставит нас, да стяжим смирение, кротость и любовь, яже сии мученицы явиша, да сподобимся Небеснаго Царствия, идеже купно с тобою и всеми святыми новомученики и исповедники Российскими прославим Отца и Сына и Святаго Духа, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

© Фатима Цаголова, 18.05.2008 в 17:19
Свидетельство о публикации № 18052008171957-00067490
Читателей произведения за все время — 69, полученных рецензий — 0.

Оценки

Голосов еще нет

Рецензии


Это произведение рекомендуют