Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

"Зверь"
© Кагами

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 47
Авторов: 0
Гостей: 47
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Для печати Добавить в избранное

Петя Пупкин и волшебный друшлаг (Проза)

Геніальні люди завжди самотні. Їм важко знайти справжніх друзів або цікавих співрозмовників. Так і зі мною. Школа була місцем, де мене не розуміли, або просто не бажали миритися з думкою, що поряд зі звичайними учнями навчається геній. Минали шкільні будні, діти потерпали від нудної одноманітності, а мій акторський талант несамовито просився на волю.
Більше за все я ненавидів шкільні вистави – не міг бачити ці дерев’яні обличчя «акторів», що по складах нудно декламують примітивні снодійні вірші, тримаючи в руках картонні квіточки та напівздуті повітряні кульки. Дякувати Богові, що мене виступати ніхто і не просив. Так би я собі і жив спокійно, якби один день не змінив моє життя, відкривши людям очі на мій неперевершений дар.
Нашому класному керівникові прийшла маразматична ідея – влаштувати історичний спектакль. Однак мою геніальну персону вкотре проігнорували. Але в день вистави захворів Вася Чхайлов, що грав головну роль. Всі почали метушитись, шукаючи того, хто зміг би швидко увійти в образ. Ось тут вони нарешті і вміскували, що є я. Я по життю був найкращим артистом, а ті, що за хабарі продерлись на сцену, взагалі нічого не варті. Весь клас благав мене виступити, потім мене мало не побили, тож я й погодився.
На сцені я відчував себе, як у лісі: липові актори, дуб-режисер, і лиш я працюю, як дятел. За годину до вистави я вперше приміряв костюм. Він гучно тріснув і розірвався по швах. Тоді я, рятуючись від неминучої смерті від рук вчителя, полетів додому і дещо вигадав. І ось на сцені з’явився давньоруський воїн з друшляком на голові та щитом-скворідкою у руках. Я привніс різноманітність та оригінальність у шкільну виставу, прекрасно імпровізував, поєднуючи класичний текст із сучасним сленгом, та щедро прикрашаючи нудні репліки модерновими молодіжними фразами. Публіці шалено сподобалось. Мені аплодували стоячи.
Але чомусь вчителі не розділили тотального захвату, пригрозивши мені двійкою за поведінку. Вони не зрозуміли зірку всіх часів і народів та найкращого актора в світі, з яким ніякі «липові театрали» рівнятись не можуть. Дякуючи моєму другові, що зафільмував усю виставу, я став зіркою Інтернету.
Так почалася моя акторська кар’єра.
Свидетельство о публикации № 12092014162211-00366733
Читателей произведения за все время — 25, полученных рецензий — 1.

Оценки

Оценка: 5,00 (голосов: 1)

Рецензии

Олег "guslik" Слободянюк
майже львiвська панёнка пише....
Уже не никто, еще не кто-то
...Що ви маєте на увазі? :)
Олег "guslik" Слободянюк
подобалось!

Это произведение рекомендуют