Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 114
Авторов: 0
Гостей: 114
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Для печати Добавить в избранное

Звертайтесь до природи (Очерк)

Автор: Инесса
       Не йдіть за тим, хто палить, п*є,
       І тіло набиває цим своє.
       Звертайтесь краще до природи,
       Що мозок розвиває і життя дає.

     З віком з*являються різні проблеми. Але, якщо ви володар свого тіла, ви подолаєте їх.
     Мій ліс. Легенькі павутинки хмаринок прикривають сині очі неба. Сонце розбризкує своє золоте проміння на землю, яка аж пашить літом. Вітерець торкається мого волосся, розгойдує верхівки дерев. Тіні хитаються, і від того, здається, що земля під ногами кудись біжить. Відчувається, наче, легке сп*яніння.

     Я обожнюю цю природу. Вона вабить мене до себе, даючи при цьому силу. І я беру її для свого тіла. Ним, я можу керувати, як і раніше, коли мені було ще... та й зараз не так вже й багато, всього півстоліття з хвостиком.

     Володіти тілом не так вже й легко. Легше навчитись керувати авто. А для того, щоб володіти своїм тілом, треба не давати волю примхам. Подивіться лишень навкруги... Чому так мало зараз гарних фігур у дівчат, хлопців, чоловіків, жінок? Вони вважають себе гарними, бо мають все - квартира, машина, дача. Один перед одним хизуються. А яке тіло на них? Там на них. Бо тіло це та ж сама одежа. Яка може бути гарною і... Тож тіло. На відміну від одежі, воно, як резинове, може розтягуватися до всіляких розмірів, на всі боки. Але людям дарма. Напитись, наїстись, щоб аж тріщало все всередині, набити зеленню кишені, з*їздити "за кордона" - відпочити. Вони не задумуються над тим, що своїм виглядом, там ганьблять людську гідність і красу, культуру. Не задумуються над тим, що їх чекає попереду, продовжуючи знущатись над своїм тілом. А кажуть, що вони люблять себе. Хіба ж так треба любити? Та зазирніть у дзеркало. Хто там? ГРУША БЕРА. Але груша - це гарний фрукт. А людина, яка на неї схожа? Та що казати...

     Тіло сприймає те, що йому пропонують, іноді пручається, але завжди йде з вами. То ж інстинкти - це ще не все, що має людина. Їх має кожна тварина. А ви ж ЛЮДИ!? Ваше тіло - це ваше здоров*я. На скільки ви виглядаєте, стільки вам років і є. Бо крім паспортного віку, існує ще біологічний вік. А ви намагаєтесь закінчити свою молодість раніше, ніж вона сама цього схоче. Хто в 20 років, а хто і ще раніше.

     То ж, якщо володіти своїм тілом з розумом, можливо продовжити свій молодий вік.

Не виводьте на хрест, ви, культуру!
Не руйнуйте цей храм красоти!
Не поганьте свою, ви, фігуру!
Ви ще можете все це СПАСТИ!

ПРОДОВЖЕННЯ про це, і не тільки:
Боротьба за вічну молодість (мої файли),
Поки боги ще сміються,
Утро не в сосновом бору,
Куда летим?
Страшная сказка.

© Инесса, 29.07.2012 в 17:14
Свидетельство о публикации № 29072012171444-00291915
Читателей произведения за все время — 15, полученных рецензий — 0.

Оценки

Голосов еще нет

Рецензии


Это произведение рекомендуют