Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

"партитура"
© Нора Никанорова

"Крысолов"
© Роман Н. Точилин

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 147
Авторов: 0
Гостей: 147
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Звістно, пилюка це погано. Велика кількість пилюки у помешканні може призвести до алергії чи інших захворювань. А, головне – це ознака низького рівня культури побуту. Тому, боротьба з пилюкою у помешканні є першочерговим завданням культурної родини.
А, де найбільше збирається пилюка? Звісно ж на книжках! До того ж, хто їх тепер читає? Тому, книжки – геть!
Книжкові шафи займають зайве місце у приміщенні і на них також сідає пилюка… Тому, шафи – геть! Кому вони без книжок потрібні?
Щодо килимів, то вони чомусь, також мають шалену властивість збирати пилюку. Тому килими також геть! До того ж вони тепер не в моді, псують інтер’єр, відвертають увагу від підлоги з модного ламінату.
Утримання домашніх тварин також під великим сумнівом: і пилюку з двору приносять, і шерсть із них летить… А від шерсті, звісно ж, алергія буває. А блохи? Купай не купай, все одно десь знаходять… До того ж меблі дорогі дряпають… А іноді в кутку на дорогу підлогу таку печатку поставлять, що про таке навіть розмову огидно вести… Що ж тварин – геть!
Дерева також на листя пилюку збирають, а, під час квітнення із них ще й пилок летить! А від пилку, звісно ж, також алергія… Тому дерева з двору – геть! Від квітів також пилок, тому, геть і квіти!
Гроші, якщо їх багато і вони в гривнях, також збирають пилюку. Тому гроші – геть? Ну, це вже зайве! Хто ж аж так переймається культурою? Гроші можна і в банк покласти. Бо, яка ж культура без грошей? А, якщо до банку немає довіри, то долар або ж євро мають пило захисну поверхню…
Добре рятує від вуличної пилюки висока, 2,5м. (можна і вище) огорожа із цегли або з бетону, оздоблена бутовим каменем… Не завадить виложити плиткою або бруківкою подвір’я і щільно засіяти травою газон. Це також рятує…
Як бачимо, культура тепер не дешево обходиться… Не те, що за совітів: тоді забив одну або ж і дві шафи книжками і вже виглядаєш культурною людиною. Проте, не зважаючи на витрати, культура все ж зростає: двох або ж і трьохповерхових будиночків із вищеописаними ознаками стає все більше…
Найбільший спалах зростання культури в нашому регіоні відбувся під час підготовки до проведення Євро-чемпіонату з футболу, що вказує ще й на неабиякий патріотизм пересічного мешканця. Бо, нічим іншим, окрім патріотизму, неможливо пояснити, як можна звести за короткий проміжок часу чимале житло, одна огорожа якого тягне на 50 – 70 тисяч, як мінімум службовцем із скромною зарплатнею, вчителем школи чи викладачем коледжу?
А як же? Поназїзджаються вболівальники із-за кордону, нехай бачать, що українець, то самодостатній член суспільства, а не якийсь-там жебрак! І, є велика впевненість, що і після проведення євро чемпіонату рівень культури в Україні не перестане зростати.
© Антон Лягушкин, 04.01.2012 в 22:58
Свидетельство о публикации № 04012012225810-00247992
Читателей произведения за все время — 49, полученных рецензий — 0.

Оценки

Голосов еще нет

Рецензии


Это произведение рекомендуют