Виробничо-господарська діяльність суб'єктів господарювання пов'язана із залученням значних матеріальних ресурсів. Ефективність їх використання справляє безпосередній вплив на результати фінансово-господарської діяльності підприємств. В ефективному використанні цих ресурсів заінтересоване й суспільство в цілому. До передбачених податковим законодавством України для суб'єктів господарювання платежів за ресурси, можна віднести: плату (податок) за землю; податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів; податок на нерухоме майно (нерухомість); збір за спеціальне використання природних ресурсів (лісовий податок, плата за воду, плата за корисні копалини); збір за забруднення навколишнього природного середовища.
Вплив цих платежів на результати фінансово-господарської діяльності підприємств досягається через формування собівартості і розподіл прибутку. Зменшення суми вказаних платежів, якщо вони здійснюються за рахунок прибутку, збільшує обсяг чистого прибутку. Якщо вказані платежі відносяться на собівартість, то їх скорочення зменшує поточні витрати господарської діяльності, що в кінцевому підсумку збільшує обсяг прибутку.
З усіх видів ресурсів, Zenith Optimedia користується лише орендованими приміщенням, яке орендує в одного з агентств свого ж холдингу. Таке явище називається «суборенда». Тому, з усіх видів платежів за ресурси, у них наявна лише плата за ресурси. Розмір орендної плати встановлюється угодою між
орендодавцем та орендарем. У разі оренди цілісних майнових комплексів державних підприємств, а також нежилих приміщень розмір орендної плати погоджується орендодавцем з органом, уповноваженим управляти відповідним майном. Орендна плата забезпечується передусім доходами орендаря, отриманими в результаті підприємницької діяльності. Якщо майно орендується бюджетними
організаціями, орендна плата вноситься за рахунок коштів, передбачених кошторисами на їх утримання. До орендної плати не включаються оплата послуг, які згідно з договором оренди зобов'язується надавати орендодавець, а також витрати на утримання орендованого майна (крім випадків, передбачених цією методикою).Амортизаційні відрахування не включаються до орендної плати. У разі оренди цілісних майнових комплексів державних підприємств ці відрахування нараховуються орендарем, залишаються у його розпорядженні і використовуються на відновлення орендованих основних фондів. Орендна плата встановлюється, як правило, у грошовій формі. Залежно від специфіки діяльності орендаря орендна плата за згодою сторін може встановлюватися у натуральній або грошово-натуральній формі. Сума орендної плати, визначена відповідно до цієї методики, підлягає коригуванню під час внесення чергового платежу до бюджету чи орендодавцю відповідно до індексу інфляції, який визначається Мінстатом щомісячно. Розмір орендної плати може бути змінено на вимогу однієї із сторін у разі зміни цін і тарифів та в інших випадках, передбачених законодавчими актами України. Терміни внесення орендної плати визначаються у договорі. Оплата орендних платежів має провадитися за квартальними розрахунками у 5-денний термін від дати, встановленої для подання квартальних бухгалтерських звітів (балансів), а за річними розрахунками - у 10-денний термін від дати, встановленої для подання річного бухгалтерського звіту (балансу). Суми орендної плати, зайво перераховані до бюджету або орендодавцеві, зараховуються в рахунок наступних платежів або повертаються платникові в 5-денний термін від дня одержання його письмової заяви. За несвоєчасне внесення орендної плати нараховується пеня в розмірі 0,5 відсотка суми недоїмки за кожний день прострочення (включаючи день оплати), якщо більший розмір пені не обумовлений угодою сторін.