Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 70
Авторов: 0
Гостей: 70
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Дикість
Холодне скло реальності, пелюстки давно зів’явших троянд…пустка…Пустка в обличчях людей. Жорстокі сірі маски дивляться на тебе з цікавістю.
Таке відчуття, що в їхніх очах – пекло…Гуркіт в метрополітені, ти вставляєш в вуха навушники і починаш слухати пісні, навіть не цікаво про що вони та і сенсу ніякого немає в тому, щоб намагатись це все зрозуміти…
Жарке і пекуче повітря обпалює обличчя. Таке відчуття, що ти застиг на фотокартці якогось фотографа і все завмерло…
Машини, люди, руки в замок, потяг, цікавість, телефонний дзвінок – тиша.
Така дикість, ти немов тигр, який сидів в клітці, а потім якого випустили і він іде повільно, неквапно і видає такі звуки, на кшталт, тихому: «ХххххХХххх…..»
Недовіра, аромат мрій, що скоро загинуть, розпечена сонцем до їдкості бруківка. Кохання кольору троянд і присмаку полину. Розруха…не в реаліях, а в душі. Жорстокість цих пустих і навіки бездушних вулиць і алей. Мелодія тебе…
Кришталеві з’єднання інтернетної мережі – ти там. Мій солодкий до нестерпного болю присмак надій і реальність відчутого.
Що таке щастя? – беземоційність і мить цілковитого ступору чи радість? Запитую сама себе: Я щаслива? Хм…а відповіді не маю на це питання.
Змінюються часи, люди, стереотипи, руйнується все окрім емоцій, почуттів, сподівань, такої ж тихої і беззахисної віри в людей. Ми завжди руйнуємо те. Чого не розуміємо. То хто ж сильніший?
Ти йдеш повз всі ці копії людей і нічого не бачиш…
-Що з тобою?-відповідь-нічого, все добре.
Ковток холодної води, погляд немов ти кажеш «бувай» усьому світові. Щось шукаєш в обличчях перехожиш, можливо, когось? Отримуєш смс, стає на мить тепліше; думаєш що таке дружба – допомога. Хочеться розірвати цю тишу диким криком – мовчиш, а що далі? – хм…це дурість, ніхто тебе вже не почує.
Маленька дівчинка на дитячому майданчику, ти пильно за нею спостерігаєш і час від часу вириваєш із себе посмішку. Дитина лишає матір і чомусь простує до тебе – обіймає – так все дивно, плачеш.
Заливаєшся таким градом сліз, що ні людей ані того дитятки не бачиш перед собою.
Ковтаєш на повну сигаретний дим, слухаєш відлуння щасливих далеких від твого серця хвилин.
Холодні східці будинку переносять тебе в реальність, ти сидиш і задаєш питання цій порожнечі: «За що?...»
Холодне скло реальності…Кохання кольору троянд і присмаку полину…
© Хрустальная, 01.10.2009 в 16:09
Свидетельство о публикации № 01102009160912-00128869
Читателей произведения за все время — 35, полученных рецензий — 0.

Оценки

Голосов еще нет

Рецензии


Это произведение рекомендуют