Литературный портал Графоманам.НЕТ — настоящая находка для тех, кому нравятся современные стихи и проза. Если вы пишете стихи или рассказы, эта площадка — для вас. Если вы читатель-гурман, можете дальше не терзать поисковики запросами «хорошие стихи» или «современная проза». Потому что здесь опубликовано все разнообразие произведений — замечательные стихи и классная проза всех жанров. У нас проводятся литературные конкурсы на самые разные темы.

К авторам портала

Публикации на сайте о событиях на Украине и их обсуждения приобретают всё менее литературный характер.

Мы разделяем беспокойство наших авторов. В редколлегии тоже есть противоположные мнения относительно происходящего.

Но это не повод нам всем здесь рассориться и расплеваться.

С сегодняшнего дня (11-03-2022) на сайте вводится "военная цензура": будут удаляться все новые публикации (и анонсы старых) о происходящем конфликте и комментарии о нём.

И ещё. Если ПК не видит наш сайт - смените в настройках сети DNS на 8.8.8.8

 

Стихотворение дня

"Последнее время"
© Славицкий Илья (Oldboy)

 
Реклама
Содержание
Поэзия
Проза
Песни
Другое
Сейчас на сайте
Всего: 111
Авторов: 1 (посмотреть всех)
Гостей: 110
Поиск по порталу
Проверка слова

http://gramota.ru/

Для печати Добавить в избранное

Випадково підслухана розмова (Проза)

Автор: Желтофиоль
Іляна йшла по коридору училища після пар, затрималась бо треба було йти на ШОР. Раптом вона почула уривки розмови в якомусь кабінеті. Потім прислухавшись, зрозуміла що розмовляють в кабінеті історії. Взагалі Іляна не дуже допитлива дівчина. Єдиний факт, який привернув увагу, той що у розмові згадувалось її ім’я і голоси були дуже знайомі. Уважно прислухавшись, вона розпізнала  своїх однокласників: майже подругу Руслану і хлопця, в якого вона була закохана – Кріса. Вони розмовляли про неї і сварились. Руслана щось доводила Крісу, а він, зі звичною для нього єхидністю, стверджував, що це неправда. Через кілька хвилин їхньої розмови Іляна дізналась, що Руслана розповіла про її почуття Крісу, на що він обурено відповідав, що цього бути не може. Але раптом щось змінилось і голоси ставали дедалі спокійнішими і вона почула слова, які остаточно зіпсували настрій: « Ну і що з того, що я їй подобаюсь? Вона мені не подобається. Вона не дуже показувала свої емоції. До того ж один з новеньких питав мене, чи є в неї хлопець. Я й сказав, що не знаю. Він так зрадів і, навіть, спитав як краще їй запропонувати стати його дівчиною…» На цьому Кріса перериває Руслана : «Розумієш, вона на іншого хлопця не зверне уваги. Вона настільки в тебе закохана, що для неї інші хлопці не існують. Знаєш скільки я та й інші їй казали, що ти бовдур? На це вона мовчки пожимала плечима…»
Іляна мовчки сиділа на підлозі і тихо плакала через почуте. А в голові її крутились розрізнені строки пісень які їй подобались:
«Я тебе кохаю - Цього не зупинити! …. Боль! Ну зачем мне эта боль?! Мне досталась эта роль, Крылья сломаны и я не летала.
Боль! Отпусти меня, прошу! Бьётся сердце, чуть дышу! И, поверь мне, я в любовь не играла...
…Не трепите меня мысли грустные. Не любите меня губы сладкие.
Отпустите меня мои чувства: сaro mio развратные
И не бейте любовь мою хрупкую Не хватайте холодными пальцами
Замолчите хотя б на минутку вы.Чтоб со мною остался…»

Сльози висмикнули її з реальності... Навіть не почула, як до неї підійшов однокласник. Навіщо він прийшов?! Невже не видно у очах „не турбувати!”?! Хлопець мовчки обіймає, підставляючи таке зараз потрібне дружнє плече.
ЇЇ тіло здригається від ридань, Стас намагається заспокоїти, але істерика тільки посилюється…
Раптом відкриваються двері класу і виходить Руслана, яка бачить сцену: Іляна плаче на плечі у Стаса, а він намагається її заспокоїти. Тут Стас помічає Руслану і вона знаками просить, щоб він мовчки зайшов у кабінет, а вона залишиться з Іляною. Мовчанка у коридорі затягнулась.Іляна підняла на Руслану очі, в яких світилося питання «Чому ти розповіла?». Дівчина ніяковіло опустила погляд додолу і промовила: «Пробач мене. Набридло дивитись як ти за ним побиваєшся.»
А в кабінеті ситуація розвивалась по-іншому…
-Може хоч ти мені поясниш, чого Іляна плаче під кабінетом? – вже роздратовано питає Стас Кріса, зайшовши у кабінет.
-Невже вона все чула?
- Досить. Пішли вже, бо там Руслана пояснює Ілі чому вона це зробила...-сказавши це,  Стас вийшов з кабінету, а за ним і Кріс.
Підійшовши до дівчат,вони побачили, що Руслана зібралась іти додому і прощається з Іляною.Як тільки вона пішла, Стас обійняв за плечі Іляну, при цьому в очах Кріса загорілись біль від втрати і бажання повернути Ілю назад…Проте зараз він був не готовий до якихось рішучих дій, тому слідом за Русланою поплентався додому...
А Іляна...Іляна так і лишилась стояти у самотньому коридор в обіймах випадкового друга...

© Желтофиоль, 14.07.2011 в 15:44
Свидетельство о публикации № 14072011154445-00224666
Читателей произведения за все время — 140, полученных рецензий — 0.

Оценки

Голосов еще нет

Рецензии


Это произведение рекомендуют